Click! Click!

Saturday, February 9, 2013

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, Pahang


Assalamualaikum.. . :)


Yeahhh.... Last weekend aku n Mr.B bermalam di sini. Bukan ape....dah alang2 kitorang kena outstation ke Maran on Sunday so kitorang decide nk singgah kat sini n bmalam tuk 1 nite.

Act, semua ni unplanned. Tetibe rasa nk tdo kat hotel...yela da x duk kat daerah so amat la jarang kena outstation n dpt ksempatan duk hotel2 mcm dulu2.
So..aku booked hotel ni thru www.asiarooms.com alaaa...website yg ade kuar iklan kat tv tu.
Mmg mudah n berbaloi. Taip je location..kuar la list hotel. Pilih la ikut selera hati n poket anda..hehehe.

Hotel ni booked dgn harga rm284++ include bfast for 2. Ok la kan..unt skali skala beristirehat :).
Kitorg smpi around 4pm..n tros check in before ronda2 sekitar colmar tropicale tu..

Bilik kitorg kat blok Camelia. Pic bilik lupa nk amik tp overall bilik besar n selesa.
Kami dpt twin sharing room so tpaksa rapatkn katil sendiri..huhu

Lepas settle solat Asar kitorg g Swan Pound..kat bwh drawbridge tu je..
Mmg comel swans tu..nk pegang tp takut. Huhuhu

Susah gak nk snap pic tau..sbb si swan ni asyik berenang ke sana ke mari..
A couple of white swans...
Haa..ni plak couple of black swans..hidup mesti bpasang-pasangankn :)
Ptg tu diabiskn dgn pusing2 area hotel sbb tempat2 lain tutup kul 6pm..xperlu mbebel panjang sbb pictures tell more..

View dr pintu masuk Colmar Tropicale..mmg cantik klu amik gambar for pre wedding. Haha..pesal ke ctu plak :p
 
Semua buildings kat sini design mcm ni la..mcm kat France kan?
Kat sini pon ade provide servis suttle bus unt ke tempat2 lain yg tdpt di area Bukit Tinggi ni spt dlm map di atas. 
Opposite Colmar Tropicale ni ade satu hotel lg i.e The Cheteau..this is in front of the ballroom.
Hotel dgn design yg menarik juga..ala2 castle gitu. 
At night..Colmar Tropicale ni quite happening. Siap ade dancing show lg..
Mlm kitorg g ni, ade show tarian oleh Arabian people..pic xbley diupload coz 18sx..huhu.
Unt dinner..jgn isau, ade byk pilihan restoren2 di Colmar Tropicale Square tu but mostly are western style.

Kitorg pilih mkn pizza mlm tu. Nyummm..mmg sedap! Time mkn ni siap ade org mainkn lagu lg.
So buat mereka yg de celebrate something bley la dedicate any songs for ur beloved n diorg akn nyanyikan.
Its so romantic!!!

Pape pon..its a beautiful place to visit. Melarikn diri sebentar dr kesibukan kota :)

Enough for now.n see u soon in the next entry.
Daa!!!


No comments:

Post a Comment

Click! Click!