Click! Click!

Saturday, February 9, 2013

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi, Pahang


Assalamualaikum.. . :)


Yeahhh.... Last weekend aku n Mr.B bermalam di sini. Bukan ape....dah alang2 kitorang kena outstation ke Maran on Sunday so kitorang decide nk singgah kat sini n bmalam tuk 1 nite.

Act, semua ni unplanned. Tetibe rasa nk tdo kat hotel...yela da x duk kat daerah so amat la jarang kena outstation n dpt ksempatan duk hotel2 mcm dulu2.
So..aku booked hotel ni thru www.asiarooms.com alaaa...website yg ade kuar iklan kat tv tu.
Mmg mudah n berbaloi. Taip je location..kuar la list hotel. Pilih la ikut selera hati n poket anda..hehehe.

Hotel ni booked dgn harga rm284++ include bfast for 2. Ok la kan..unt skali skala beristirehat :).
Kitorg smpi around 4pm..n tros check in before ronda2 sekitar colmar tropicale tu..

Bilik kitorg kat blok Camelia. Pic bilik lupa nk amik tp overall bilik besar n selesa.
Kami dpt twin sharing room so tpaksa rapatkn katil sendiri..huhu

Lepas settle solat Asar kitorg g Swan Pound..kat bwh drawbridge tu je..
Mmg comel swans tu..nk pegang tp takut. Huhuhu

Susah gak nk snap pic tau..sbb si swan ni asyik berenang ke sana ke mari..
A couple of white swans...
Haa..ni plak couple of black swans..hidup mesti bpasang-pasangankn :)
Ptg tu diabiskn dgn pusing2 area hotel sbb tempat2 lain tutup kul 6pm..xperlu mbebel panjang sbb pictures tell more..

View dr pintu masuk Colmar Tropicale..mmg cantik klu amik gambar for pre wedding. Haha..pesal ke ctu plak :p
 
Semua buildings kat sini design mcm ni la..mcm kat France kan?
Kat sini pon ade provide servis suttle bus unt ke tempat2 lain yg tdpt di area Bukit Tinggi ni spt dlm map di atas. 
Opposite Colmar Tropicale ni ade satu hotel lg i.e The Cheteau..this is in front of the ballroom.
Hotel dgn design yg menarik juga..ala2 castle gitu. 
At night..Colmar Tropicale ni quite happening. Siap ade dancing show lg..
Mlm kitorg g ni, ade show tarian oleh Arabian people..pic xbley diupload coz 18sx..huhu.
Unt dinner..jgn isau, ade byk pilihan restoren2 di Colmar Tropicale Square tu but mostly are western style.

Kitorg pilih mkn pizza mlm tu. Nyummm..mmg sedap! Time mkn ni siap ade org mainkn lagu lg.
So buat mereka yg de celebrate something bley la dedicate any songs for ur beloved n diorg akn nyanyikan.
Its so romantic!!!

Pape pon..its a beautiful place to visit. Melarikn diri sebentar dr kesibukan kota :)

Enough for now.n see u soon in the next entry.
Daa!!!


Friday, February 8, 2013

After A Year

Assalamualaikum...

Wahhh...dah almost 1 year aku xupdate blog ni..pasti berhabuk!!!
Fuh...fuh...fuh..xberkesan!! Kena vacum je kot...hahaha

After a year ni..so many changes in my life...
Antaranya...dr duduk berjauhan dgn Mr.B...Alhamdulillah, doa kami telah dimakbulkan...
Aku da kembali bertugas di ibu kota since 1st Oct 2012...
Happy tak???? of cos...aku la yg hepi..hihihi

Pengalaman bertugas di daerah...n berjauhan n Mr. B mmg xmungkin dpt dilupakan...
Penuh cabaran dan mmg mencabar!
Even aku sukakan cabaran dlm idup..tp idup di sisi si suami lebih membahagiakan kan??
So..biar la cabaran bertugas di daerah tu aku rasai hanya setahun jagung ...
Yg penting pengalaman sbg isteri lebih menarik kan?? 

So..yeahhhh...here i am. Dpt berkhidmat sbg pekerja n isteri :)

Thursday, September 8, 2011

Hari yg lebih CERIA :)



Hehehe...mulakn entry dgn ketawa..
Kenapa??? Bcoz today is thursday n tomorrow is FRIDAY...
yahuuuuuuuuuuuu!!

Bila sok da jumaat...arini semangat la sket...
Bgn pg pon cergas je...hehe. Baru ade semangat nk touch up2 sket...
Klu x muka pucat semacam...nk pakai ape pon malas...hahahahaha

So smpi ke ofis dgn wajah yg CERIA & BERSEMANGAT :)
Tmbh2...hari ni xde la boring sgt sbb tghari ade jemputan ke open house...
Ptg plak meting...jd rs cepat la masa berlalu kan??

Tp..
Pas blk meting td..naik ofis, tgk2 ade invitation ke open house on this SATURDAY..
Aduiii...nape buat sabtu jugak..xde hari keje lain ke...
kacau mood CERIA org jela...
aihhhhh....tolongggggggggggggg!!!!

AKUKAH YG MENURUT PERINTAH???.... :(



Wednesday, September 7, 2011

MELEPAK DI TEPI JALAN



Hi guys...hehehe..
Arini sehari lagi lyn bersorg-sorangan...bersendri-sendrian, bersatu-satuan...huhu
Mcm bese bgn pg td rs kekok xde sape2 kat sebelah...
Tu pon asyik terjaga je dr tdo..mcm xberapa nk lena tdonye.. (dats y saya lambat ke ofis...hahaha)
Besenye...ade Mr. B...xpon adik yg jd peneman..

 g ofis td bw bekal roti...malas nk kuar bfast..
Rs cam kera sumbang lak..pesal xnk ajak anak2 buah g mkn ke, ape ke...
Ape punya sombong la...hahaha.
Opsss...jgn slh sangka, bkn sombong cuma xde mood lg nk kuar...
masih nk melayan mood nk membiasakn diri idup di rumah sorang2...huhu

Bila kuar bilik je...semua tny 
.
.
"..... xkuar mkn....?"


Sy jawab...
.
.
"sy puasa pagi..hehehehe"


Ikut kan perut...bernyanyi la jugak...
dr lagu trandisional da masuk ke rentak rap da mintak isi minyak..hahahaha
Mana x nye...smlm mkn mlm je..tu pon xabis..
Pg..mkn roti je...
Mana perut xbuat konsert...ye tak??

Sib baik ptg g melawat ank buah yg baru bersalin..
Dpt la mkn FREE...hehehe. (melantak 2 pinggan xtau malunye...) gembira perut..huhu.
(So mlm xyah mkn ek perut...rest plak ;p)

Yg melucukan...bley plak van yg kami naik berasap b4 smpi ke rumah c Wani ni...
Xsmpai 10 minit jln...da buat perangai
xpasal2 tersadai tepi jalan...mmg buat suspen la..
tpaksa la roger org tuk angkut kami..hehe

Papepon..best gak pengalaman ni sbb tlh buat sy TERSENYUM hari ni :)

Here, Tadaaaaaaaaaa..... 
.
.
.
Haaa...percaya x???? percaya x??? Tersadai tepi jln kn...siap kena hon & angkt tangan lagi...hehe

Tgh roger bantuan...ROMBONGAN CIK YATI TERGENDALA... ;p


Semua bz anta berita terhangat pd yg tersayang...hehehe.

* sORI...tiada gambar sy di sini sbb sy kn photographernyeee...



Tuesday, September 6, 2011

..Im MRs LoNeLY..


<<< L.O.N.E.L.Y >>>

<<< K.E.S.U.N.Y.I.A.N >>>

Apakah erti sebuah perkahwinan jika hidup berjauhan????
Ya Allah...berilah hambaMu ini kekuatan..

Td blk keje jam 6.06 pm...
Blk lmbt bkn sbb pe..takut nnt kebosanan melampau di rumah..
Kuar ofis heading to febret gerai nk tapau mknn...
(dr pg xmkn sbb xde selera...da mcm puasa je rs..huhu)

Syg 1000x syg...kedai febret tutup plak..
May b still bercuti raya..
Tros ke gerai sblh yg mmg xpenah g mkn kt ctu..
Hentam jela..mkn sedap2 pon sorg2 jugak... (sgt xbest!..)

So tapau nasi goreng ayam n carrot susu..
Smpai rumah..nasi yg sket tu pun xabis..air apatah lagi..
Boleh sorg lagi kenyang melantak baki tu..
Klu mcm ni...jgn heran la klu berat turun mendadak..

NAK MAKAN PON XRASA LAPAR SBB RASA LONELY SGT!! waaaaaa!



Keje dlm Mood Raya



Arghhhh....
Betapa busan n malasnya nk bkeje bila da lebih 10 hari bercuti...
Bersuka ria...bergembira...& berhari raya...

Skang....
Da kena start perah otak...cari idea...nk settle itu, settle ini...
Aduhh...time2 ni rs gembiranya if jd full housewife je..hehehe
Tp bila pk $$$$...cancel la plak..huhu

Tambah2 lagi..bila da lama duk bersama MR. Hubby yg terchenta n family..
Rs sunyi meronta2 dlm jiwa bila tiba2 terpaksa berjauhan..
Aihhhh..mmg mood merudum2 jatuh to the lowest level...
(Patut ramai yg nk minta tukar bila kena transfer jauh dr suami..hehe)

So arini xde keje sgt yg lyn buat...
Buat report meeting sket...pastu bblogwalking...hahaha
Mcm2 dpt tgk perangai manusia ni...xtau mana yg btol mana yg salah..
Yg penting i xsokong mana2 sekadar membaca unt suke2 ;p

So pd semua readers...sket demi sket naikkan la mood bekerja tu ek...
Jgn plak mood xnaik2...ssh majikan klu cmtu..termasuk la SAYA :)

So...SELAMAT BEKERJA DEMI SESUAP NASI..huhu.
Luv ya!



Thursday, September 1, 2011

$$$$ & MANUSIA


Hi...da berhabuk rsnye blog ni..
Mcm da xbertuan @ dilupakan...
Yup...mmg pon :)
Dilupakan unt perkara yg lebih penting & utama...

Kali ni..tergerak nk bblog sbb rs nk bcerita..
Bercerita psl ssuatu yg sy sedar beberapa hari ini...
Sedar tetang sifat manusia yg mula rs diri penting kerana $$$nya..
Rs diri diperlukan semua org kerana $$$nya...
Rs semua org bergantung pdnya kerana $$$nya...
Rs diri berkuasa dan menguasai semua kerana $$$nya...
Tanpa dia sedari......dia telah mengguris beberapa keping hati yg tidak kaya $$$nya...

Mmg dunia skrg perlukan $$$...
Tapi bkn semua boleh dibeli dgn $$$...
Kasih syg, perhubungan, kesetiaan, keakraban...
Boleh musnah kerana $$$$$...

Mereka mungkin tidak sedar...bahawa yg kurang $$$nya lebih kaya budi pekertinya...
Lebih mulia hatinya...lebih molek tingkah lakunya...
Tp begitulah manusia...
Diuji Tuhan dgn penuh pelbagai cara...
Diuji dengan kesenangan melimpah ruah...
Diuji dengan kesempitan yg tiada sudah..

Sebagai hambaNya...jgn pernah mengalah...
Pd yg senang jgn terlalu selesa...
Pd yg susah jgn mudah mengalah.....
Rezeki ada di mana-mana...rezeki hakmilik Allah kpd hambaNya yg berusaha...
Jd...berusahalah untuk berjaya tp sentiasa bersederhana...
 Pd mereka yg dilimpahi $$$....
Jgn pernah berbangga dengan apa yg kamu ada kerana.....
Jika Tuhan menghendaki engkau hilang segalanya, dalam sekelip mata ia tiada....



Click! Click!